Kapitel 1

Det var en varm dag i Maj, Emma klev ut på gågatan från Cubus. Hon hade hittat mängder med fina sommarklänningar, men eftersom klädkontot var tommare än Erik Saades huvud var det ingen idé att köpa någonting kände hon.

 

 

Hon suckade tungt för sig själv och var irriterad över att hon inte hade hört någonting från Eko-Gården. Hon hade räknat iskallt med att hon skulle få jobbet, hur många kunde egentligen ha sökt det? Det var en gård någonstans uppe i norra Dalarna där tanken var att hon skulle slita som någon piga för dålig lön och husrum hela sommaren. Det var tack vare sin mamma som hon ens hade hört talas om stället, mamma Monika arbetade med en kvinna vars sonhustru brukade arbeta på gården när hon pluggade. Tydligen var sonhustrun väldigt nöjd med stället, hon hade sagt att man kände sig som en ny människa när man kom därifrån, att det fanns så mycket tid att meditera och reflektera och att det kroppsliga arbetet gjorde en för trött för att fundera på petitesser som hur man skulle ha råd med mer kläder. Eftersom Emma just nu var inne på att arbeta med sitt inre så passade det hela henne som handen i handsken.

 

 

När hon susade fram på sin cykel längs med Fyrisån tänkte hon på hur otroligt vackert Uppsala var, hon tänkte på uttrycket att ”Sverige är vackrast mellan hägg och syrén” och medan hon kände doften av hägg och såg knopparna på syrénerna var hon väldigt benägen att hålla med. Det var fantastiskt. Hon var så inne i sitt filosoferande om hur vackert och poetiskt allting var så hon såg inte att vägen svängde och som i slowmotion cyklade hon rätt in i en papperskorg. Som tur var cyklade hon inte så fort så hon hann sätta ner fötterna medan cykeln dunsade ner i marken och hon hann precis tänka att det kunde varit värre när hon såg att mjölken i matkassen sakta rann ut på gräsmattan och blandades med kraschade ägg. På gräsmattan låg nu en början till en omelett, hon fnissade för sig själv när hon tänkte att det borde ha runnit ut lite hackade tomater och skinka också så hade hon inte behövt laga någon mat när hon kom hem. Hon plockade snabbt ihop cykeln och resterande matvaror och vågade in se sig omkring för att se om någon hade sett henne, det skulle inte direkt göra henne lyckligare att veta det.

 

 

När hon väl kom hem såg hon att hon hade ett missat samtal, tydligen var mobilen på ljudlös. Hon såg att det inte var ett Uppsala-nummer och hon skyndade sig att ringa upp, förhoppningsvis var det gården i Dalarna!

 

 

Det hann gå flera signaler innan någon svarade, precis innan hon tänkte ge upp och lägga på svarade en glad kvinnoröst;

-          Välkommen till Eko-Gården, det här är Barbro

-          Ja hej, mitt namn är Emma och någon hos er hade ringt mig?

-          Ja Emma, hej! Jo det är ju så att du sökte sommarjobb hos oss och vi skulle jättegärna vilja att du kom hit och arbetade. Vi behöver hjälp omgående och skulle verkligen uppskatta om du kunde komma hit så snart som möjligt.

-          Oj, jag hade slutat hoppas på att ni skulle ringa mig. Men självklart, jag vill jättegärna komma och jobba hos er, vad spännande! Vad behöver jag ha med mig i klädväg och sånt?

-          Det är viktigt att du har med dig oömma kläder eftersom du mest kommer att arbeta utomhus i trädgårdar och dylikt och även en hel del med djuren, så varma kläder för tidiga morgnar men även svalare kläder för att inte svettas ihjäl mitt på dagen. Hur låter det raring?

-          Ja perfekt, då packar jag idag så kan jag komma imorgon eftermiddag, låter det bra?

-          Javisst, välkommen då!

 

 

Emma satte sig ner innanför dörren och log. Det kommer bli en bra sommar det här tänkte hon för sig själv.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback