Kapitel 2

När Sofia kom fram till jobbet möttes hon av sin kollega Cilla, Cilla var den på salongen som alltid hade lite udda kläder på sig och bredvid henne kände sig Sofia som en grå mus. Cilla hade långt blont hår med knallrosa toppar, långa lösfransar som avslutades med fjädrar, neongröna cykelbyxor som framhävde lårens celluliter och ett kort lila linne som inte lämnade mycket åt fantasin. Cilla hade alltid sådana här outfits med sig i sin enorma svarta väska ifall att hon skulle ”ha en bortamatch” som hon själv uttryckte det. Sofia undrade om Cilla någonsin sov, hon verkade alltid hänga på krogen och alltid verkade hon ligga med någon ny. Sofia dömde inte, hon hoppades bara att Cilla skyddade sig. Jaja, hon var vuxen, hon klarade sig säkert själv.

När arbetsdagen var över satte sig Sofia i personalrummet och funderade på vad hon skulle göra sen, hon var inte längre sugen på en ”fettokväll” som hon så fint kallade det i huvudet. Hon blev alltid sugen på att festa när hon jobbade själv med Cilla.

-        Du Cilla, ska du ut ikväll? Sofia hoppades egentligen att Cilla skulle säga nej så hon kunde intala sig att hon hade försökt poppa till sitt liv men fått nedslag. Det skulle på något vis legalisera hennes fettokvällar.

-        Klart som korvspad att jag ska! Ska du med eller?

-        Jaa…eller nej..jo..njae, jag är ganska trött och..

-        Fy fan vilka dåliga ursäkter! Markus är väl inte hemma? Jag ska hem till Electra i Gävle och sen vet jag inte vart vi ska, du ska med och så är det med det! Du åker med mig hem nu så plockar jag fram en outfit åt dig så åker vi direkt till Gävle sen. Det kommer bli awesome!

Sofia ville inte verka tråkig så hon sa inte emot, trots att hon redan hade ångrat att hon frågade. Sängen lockade, påsen med ostbågar som var halvfull, ostbågar var ju alltid mycket godare dagen efter, och godiset som var kvar i påsen. Mmmmm, hennes inre lät som en sugen Homer Simpson.

Innan hon hann säga till Cilla att hon inte skulle följa med så satt hon redan i Cillas skruttiga gamla Ford på väg till Cillas etta i Luthagen.

De klev ur bilen och Sofia insåg att trots att hon och Cilla hade jobbat tillsammans i snart fem år hade Sofia aldrig varit hem till Cilla. Inte så konstigt egentligen, Sofia umgicks alltid med Markus och om inte han var hemma så var det Milla som gällde, inga andra människor var intressanta för Sofia, hon hade inget behov av en stor vänskapskrets. Tvärtom brukade hon ofta säga att hon hade två bästisar och att det räckte, Markus var hennes allt liksom.

Sofias ögon blev stora som tefat när hon kom in i Cillas lägenhet. Det var en enda stor röra av färger. Det var som att kliva in i ett bollhav, det var nästan psykadeliskt!

Cilla klev in i sitt sovrum där kläder låg kastade över hela golvet och började kasta kläder på Sofia och sa bestämt åt henne att prova. Sofia förkastade den ena neonkjolen efter den andra.

-        Ahm, du vet, jag är inte så mycket för neon…, försökte Sofia förklara.

-        Nej jag vet, du är mer för dagmamme-stilen, sa Cilla utan att varken låta otrevlig eller dömande.

Sofia skämdes och drog till slut på sig en leopard-jumpsuit som satt som en andra hud. Den var djupt urringad (såklart, Cilla visade alltid så mycket hud som möjligt), med ett svart skärp i midjan och slutade en decimeter ovanför anklarna. Sofia kände sig snygg i den men vågade inte kolla i spegeln av rädsla för att fega ur.

Cilla fixade Sofias hår så hon till slut såg ut som en rödhårig Dolly Parton och när hon rörde armarna så klirrade dem av alla smycken som Cilla hade tvingat på henne.

Sofia kände sig som en prostituerad men vågade inte säga någonting till Cilla som nöjt betraktade sitt verk.

-        Sådärja! Nu är det ingen som tror att du sitter hemma och äter chips varje kväll i mjukisbyxor, sa hon sarkastiskt.

-        Hur vet du..

-        Jag gissade. Du är en typisk sambo raring. Cilla skrattade till och när hon rörde på huvudet så klirrade hennes örhängen. Hon hade guldiga ringar med massvis av guldiga kedjor på som hängde ända ner under hennes nyckelben. Sofia granskade Cillas klädsel och tyckte att den var häftig och insåg att bredvid henne såg hon ändå grå ut. Cilla hade en neonrosa jumpsuit på sig, den hade vida ben och resten var snortight! Hon var bra häftig Cilla. Sofia skämdes för sig själv ”hon var bra häftig” vem fan säger så? Åh herregud vad töntig hon var.

Sofia och Cilla satte sig i bilen och Cilla drog igång Jennifer Lopez senaste skiva så det dånade och darrade i hela bilen. När de kom fram till Electra visste Sofia inte vart hon skulle kolla. I jämförelse med Electra var Cilla ingenting. Electra hade på sig lila discopants från American Apparel, en gul bikiniöverdel och hennes hår var ett knallrött afro. Till det hade hon så många olika smycken att Sofia blev bländad. De gick upp till Electras lägenhet och körde lite xbox kinect dance central medan de hällde i sig drinkar som om de vore saft. Sofia kände hur hon blev mer och mer bekväm i sina kläder i takt med att hon hällde i sig appletinis. De begav sig till Goa där det tydligen skulle vara mycket folk ikväll. Sofia hade aldrig varit på krogen i Gävle så hon hade verkligen ingen aning utan följde bara med, betydligt mer taggad nu än hon hade varit tidigare.

De kom fram till Goa och armbågade sig fram till baren där de beställde tequila-shots och hällde i sig på en gång. Efter några stycken, Sofia hade för längesen tappat räkningen, tryckte de sig ut på dansgolvet bland andra svettiga fulla människor. En kille stod vid baren och kollade på Sofia. Hon kollade tillbaka, först blygt, men sen lite kaxigare, nästan trotsigt. Hon gjorde sitt bästa för att dansa sexigt så han skulle kolla mer, hon försökte sig på att vicka höfterna som Beyoncé men snubblade till och höll på att bryta benet. Hon skämdes för mycket för att kolla upp och se efter om killen fortfarande kollade så hon svängde runt så hon hade ryggen mot honom istället. Hon behövde ju inte flirta med någon, hon hade ju redan någon att älska och som älskade henne.

-        Babes! Jag måste dra en piss! Skrek Electra högt, och de Gina Tricot klädda tjejerna bredvid dem kollade med avsmak på dem. Sofia brydde sig inte utan bara skrattade och började gå mot toan.

Väl inne på toan speglade hon sig och upptäckte att halva den högra bröstvårtan var ute! Hur fan kunde hon inte ha känt det? Var det därför den snygga killen glodde så? Sofia kände paniken komma krypandes och hon började svettas. Vad gjorde hon här? Hon gjorde bara bort sig, hon kunde inte dansa och stod och flashade brösten för främlingar!

Hon skrek till Cilla att hon måste gå ut och få luft och började armbåga sig fram. När hon kom ut höll hon på att kvävas av all cigarettrök och gick ännu lite längre bort, till slut hamnade hon i ett mörkt och ensamt hörn där hon kunde få andas ut. Hon stod där en stund och tittade på folk och insåg att alla var fulla och gjorde bort sig mer än vad hon gjorde. En tjej hade toapapper under skon medan hon försökte gå sexigt och var full som ett as, en annan hade kjolen halvt innanför trosorna medan hon flirtade med en annan tjej. I ett hörn lite längre bort stod ett par och hånglade och killen hade handen innanför tröjan på tjejen och var inte särskilt diskret med vad de planerade att göra. Sofia fnissade för sig själv och skakade på huvudet. Hon skulle precis till att gå när hon såg att paret började gå mot utgången, de såg så himla bekanta ut. Hon kisade lite för att se bättre och en våg av illamående sköljde över henne när hon insåg vilka det var. Det var Markus och Milla.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0